Rijvereniging Arrêche

De Doornse Rij en Jacht Vereniging Arrêche is de evenementenvereniging op Manege Den Toom. Arrêche heeft een kleine 250 leden en bestaat uit een dagelijks bestuur en talloze vrijwilligers die diverse evenementen door het jaar heen organiseren. Denk daarbij aan dressuur- en springwedstrijden die met regelmaat op het programma staan. Maar ook aan wedstrijden zoals de Samengestelde Wedstrijd, die ieder jaar in september wordt verreden, maar ook diverse leuke (thema-)buitenritten, puzzelritten, moeder- en vaderdagen, disco’s voor de jeugd en jeugdkampen staan jaarlijks op de kalender.

Nieuwe ruiters en amazones op Manege Den Toom worden vaak ook al snel lid van Arrêche. De evenementen zijn al jarenlang een leuk samenkomen van veel mensen, allemaal met het paard als verbindende factor.

Het bestuur van Arrêche wordt gevormd door (meestal) vijf vrijwilligers die de bestuurlijke taken onderling hebben verdeeld. Eenmaal per jaar praten zij in een Algemene Leden Vergadering de leden helemaal bij over resultaten, ambities en toekomstplannen. Naast het bestuur bestaat een aantal commissies die zich voor specifieke evenementen inzet, zoals bijvoorbeeld de SGW-commissie of de ‘fun’-commissie. De leden worden uitgenodigd hierin een actieve rol te spelen.

Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd heeft een eigen jeugdbestuur, dat we beter kennen onder de naam ‘Petit Arrêche’. Petit Arrêche staat in direct contact met het ‘grote’ bestuur en regelt alles rondom diverse jeugdactiviteiten. Zo maken de jeugdleden zelf kennis met het organiseren van evenementen en wedstrijden. Zo zijn ze ringmeester, regelen ze bij jeugdwedstrijden de inschrijvingen en prijzen en helpen ze vaak ook bij de andere Arrêche-evenementen.


We zijn er erg trots op dat de samenwerking tussen de manege en Arrêche al sinds 1961 zo goed verloopt. Samen hebben we een rijke historie en een mooie toekomst. Iedereen die daar een steentje aan wil bijdragen is van harte welkom!

Hier vindt u de website van Arrêche.