Accommodatie

De FNRS kwaliteitsbeoordeling van 4 sterren kan als een soort garantiebewijs voor de ruiters en amazones van Manege Den Toom worden gezien. Het is een bevestiging dat alle benodigde zaken aanwezig zijn om optimaal en verantwoord te genieten van de paardensport; van een goede gezondheid van de paarden tot aan een veilige, verzorgde accommodatie en een hoog lesniveau.

De stallen zijn gebouwd in een klassiek Engelse stijl en bevinden zich allen onder één dak. De manege biedt plaats aan 40 manege- en pensionpaarden. Voor het verzorgen van de paarden kan zowel binnen als buiten gebruik worden gemaakt van een ruime poets- en wasplaats. In het midden van de manege ligt de binnenrijbaan. Vanuit de gezellige foyer kunnen de lessen in de binnenrijbaan worden gevolgd. Tevens beschikt de manege over een stapmolen en een ruime buitenrijbaan die het gehele jaar gebruikt kunnen worden.


De paarden en pony's die bij Manege Den Toom gestald staan, staan onder veterinaire controle bijVeterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek. In deze kliniek zijn vier erkende paardendierenartsen werkzaam. Bovendien zijn er aan de kliniek deskundigen verbonden in de volgende disciplines: hoefbeslag – fysiotherapie – osteopathie – acupunctuur - homeopathie.