Archief

De manege heeft in het verleden vaak als decor gefungeerd voor een breed scala aan activiteiten. Op deze pagina krijgt u een impressie van enkele hoogtepunten.

2013:

ST-Zit-Team goed van start in Zitcompetitie!
Het ST-Zit-team heeft op Manege Groenewoude goede zaken gedaan. Vier teamleden zijn door naar de kwartfinale van de FNRS-Zitcompetitie. In categroie 1 is door Lilli Klyhn, in categorie 2 Anne de Rooij en Marieke Inhof en in categorie 3 Bente van Kooij. Allen van harte gefeliciteerd! Onze zitkanjers uit het ST-Zit-team zullen hun opwachting maken tijdens de kwartfinale in september. We houden je op de hoogte! Alle foto's van de geslaagde dag zijn hier te vinden, met dank aan Martijn.

Zitcompetitie voorronde

Zitcompetitie voorronde MDT

De foto's van de Hippische Surprise op 1-1-2013 zijn nu hier te bekijken.

2011:

Lustrumjaar Manege Den Toom en D.R.J.V. Arrêche. Dit jaar was het precies 50 jaar geleden dat de Doornse Rij en Jachtvereniging werd opgericht. Je vindt hier de speciale website die geheel aan het jubileum is gewijd.

2010:

4M.R.V. Te Paard
De foto's van de lustrumrit van M.R.V. Te Paard op zondag 10-10-10 staan nu online en zijn alhier te bezichtigen.

 

FNRS Zitcompetitie 2010:
Tineke de Bruin-Beck behaalt 1e plaats tijdens regiofinale

team

Tineke de Bruin-Beck heeft tijdens de regiofinale van de FNRS Zitcompetitie in Woudenberg een mooie 1e plaats behaald. Met de op 1 na hoogste dagscore van maar liefst 132 punten won zij de categorie voor ruiters boven de 18 jaar. Tineke mag Manege Den Toom nu gaan vertegenwoordigen tijdens de kwartfinale die op 27 juni wordt verreden. In welke plaats (Assendelft of Ravenswaaij) wordt op een later moment bekend gemaakt door de FNRS. De overige teamleden wisten zich niet te kwalificeren voor de kwartfinale. De uitslagen volgen later op de website van de FNRS.

teamfoto

2009:

Fantastische 4e en 8e plaats tijdens finale Zitcompetitie 2009
Onze finalisten hebben een prachtige prestatie neergezet tijdens de finale van de Zitcompetitie 2009 op het Horse Event in Deurne. In de categorie III (tussen 12 en 18 jaar en minimaal F8) behaalde Tara van Ewijk een fantastische 4e plaats en Bente van Kooij een 8e plaats. Lees verder...

De Dauwtraprit
Op Hemelvaartsdag, 21 mei, organiseerden Manege Den Toom en Arrêche traditiegetrouw de Dauwtraprit. Ondanks het vroege vertrek was de sfeer goed en werd er volop genoten van het ochtendgloren op de Heuvelrug! In het filmpje een korte indruk van de rit en het aansluitende ontbijt op de manege.

Zitcompetitie
Op zondag 17 mei 2009 was de selectiewedstrijd voor de KNZ Zitcompetitie. In totaal deden 27 ruiters en amazones hun best voor een plaats in het team dat Manege Den Toom zal vertegenwoordigen op 14 juni. Lees meer. Foto's staan hier.Reimus-Raams-Bokaal

Nieuwjaarsreceptie
Het nieuwe jaar werd traditioneel ingeluid met de hippische surprise in de vorm van een carrousel. Tevens werd de vernieuwde kalender van manege en Arrêche gepresenteerd, werd er afscheid genomen van Bas Valeijn als voorzitter van Petit Arrêche en kreeg Tara van Ewijk de Reimus-Raams-bokaal voor haar inzet op de manege uitgereikt. Indrukken van de carrousel en de presentatie in de binnenmanege vindt u hier.

2008:

Estafette-evenement: Zaterdag Ochtend Clubs Pyramiderit

2007:

joskrediet.nlSamengestelde Wedstrijd 
De Samengestelde Wedstrijd was ook in 2007 een enorm succes. De ruiters, amazones en paarden uit Doorn zijn inmiddels samengevoegd in een bonte collage.

 

Zitcompetitie 
Dit is het team dat Manege Den Toom vertegenwoordigde tijdens de regionale zitcompetitie finale. Simone van Zelst vertegenwoordigde Manege Den Toom tijdens de finale die in Deurne werd verreden.

Ruud & het zitteam!

Ruiterbewijs
In 1985 werd op de manege officieel het eerste Ruiterbewijs uitgereikt. Ruim 2 decennia later was het tijd voor de 100.000e en wederom viel de manege deze eer te beurt.

De wedding planner 
Dinsdag 13 maart jongstleden was Manege Den Toom te zien in het programma de wedding planner. Bekijk de uitzending. In de laatste drie minuten van het filmpje komt de manege in beeld. Indrukken van de opname op 1 maart vindt u hier.

45 jaar MDT en Arrêche2006:

9e lustrumjaar manege en rijvereniging 
In 2006 bestonden Manege Den Toom en Arrêche precies 45 jaar en dat werd groots gevierd. Na de officiële opening tijdens de nieuwjaarsreceptie stonden verschillende evenementen op het programma. U kunt hier nog even nagenieten!